Tarieven

Voor gastouderopvang wordt een uurtarief gehanteerd. Het uurtarief wordt door de gastouder bepaald maar het advies van Kids2bie ligt tussen de € 5,00 tot € 7,00 per uur bij de gastouder thuis. Voor avond en weekendopvang hanteren we adviesprijs van € 5,50 tot € 8,50 en voor nachtopvang € 9,00.

Het uurtarief voor gastouders is een advies, de meesten zitten onder het maximale uurtarief van
€6,52 per uur vastgesteld door de overheid. Betaalt men meer dan het maximum-uurtarief, dan krijg je als ouders voor de kosten boven het maximum-uurtarief geen kinderopvangtoeslag.

De tarieven voor een gastouder aan huis liggen tussen de € 12,50 en € 19,00 per uur.

Naast het uurtarief voor de gastouder betaal je bureaukosten aan Kids2bie van €45,00 per gezin per maand. Bureaukosten gelden voor alle kinderen uit één gezin. Ook deze kosten vallen onder de tegemoetkoming van de overheid kinderopvangtoeslag.

Van de door de gastouder verrichte kinderopvang vindt maandelijks facturatie plaats. De facturen kun je gebruiken als bewijsstuk voor de belastingdienst zodat je een kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Als ouder ben je zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste gegevens aan de belastingdienst. Wil je een idee hoeveel kinderopvangtoeslag je recht op hebt? Maak dan gebruik van de rekenhulp van de belastingdienst.

Waarom betaal je bureaukosten?

Bij een kinderdagverblijf betaal je all-in bedrag. De overheadkosten zitten in de uur prijs doorberekend. Een gastouderbureau mag dit niet op deze manier doen. Wij zijn verplicht om de bureaukosten apart op de facturen te vermelden, zodat de ouder altijd weet hoeveel bureaukosten er betaald worden. Je betaald bureaukosten voor de Bemiddeling, begeleiding en service. Doorgaans is dat een stuk minder dan bij de kinderopvang, omdat er minder overheadkosten zijn bij een gastouderbureau. Kids2bie rekent geen inschrijfkosten. Heb je nog vragen dan kun je deze uiteraard aan ons stellen. 

Wij hanteren betaalbare bureaukosten die in verhouding staan met de diensten die wij leveren

Kleinschalig en flexibele opvang door professionele, gediplomeerde gastouder 

Werving, screening, intake, kennismakingsgesprek  

Bemiddeling tussen ouder en gastouder 

Koppelingsgesprek tussen ouder en gastouder 

Contracten en overeenkomsten opstellen 

Advies en ondersteunende gespreken voor zowel vraag-als gastouders 

Ondersteuning en begeleiding gedurende de opvangperiode  

Jaarlijks een voortgangsgesprek  

Gebruik van een kids2bie portaal. (Ontvang de registratie-uren, facturen, jaaropgaven e.a. info zoals evaluatieverslagen en formulieren en nieuwsbrieven) 

Gastouders op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelen t.a.v. specifieke doelgroepen en ze te informeren over mogelijkheden met betrekking tot deskundigheidsbevordering. 

2 keer per jaar verspreiden wij een nieuwsbrief via de email, waarin wij ouders en gastouders informeren over wijzigingen en ontwikkelingen van/in de gastouderopvang en groen opvoeden 

Heb je nog geen gastouder? dat is geen probleem, wij helpen je graag verder.