Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat je als ouder of gastouder de nodige vragen hebt. De meest voorkomende hebben we hieronder voor je alvast beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen dan kun je deze ook stellen via ons contactformulier.

Voor ouders

Wat leuk dat je enthousiast bent. Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier heb je nog vragen dan staat een bemiddelingsmedewerker voor je klaar voor alle overige vragen dus neem gerust contact met ons op zodat we wellicht een mooie samenwerking kunnen aangaan! Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 0638342946.

Kids2bie helpt je graag met het vinden van een gastouder. Na het invullen van het inschrijfformulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek

 

Net als andere vormen van opvang betaal je ook voor gastouderopvang. In 20% van de gevallen ben je met een gastouder goedkoper uit dan met reguliere dagopvang. Meer informatie vind je op onze tarieven pagina

De aangesloten gastouders van Kids2bie voldoen aan alle voorwaarden voor jou om kinderopvangtoeslag aan te vragen bij de belastingdienst

Jij en de gastouder kunnen zich direct bij ons op de website inschrijven. Een bemiddelingsmedewerker zal u en de gastouder de overeenkomsten toesturen. En tevens de gastouder te verzoeken om een geldig ID-bewijs, EHBO-certificaat, VOG-verklaring, en diploma toe testuren. Na ontvangst van alle documenten zal de bemiddelingsmedewerker de bescheiden indienen bij de gemeente om het gewenste registratienummer te verkrijgen in het LRKP (landelijk register kinderopvang)

Het inschrijven als vraagouder kost je niets. Je kunt ten alle tijden contact met ons opnemen om je vragen te stellen. Wij helpen je graag verder.

Wij rekenen de maandelijkse bureaukosten van 45,- (mits er een aanbieding is) voor het hele gezin. De bureaukosten zul je maandelijks op de factuur terugvinden met daarnaast de gewerkte uren van de gastouder.

Je kunt je bij ons inschrijven indien je op zoek bent naar een gastouder, wij helpen je graag mee zoeken naar een geschikte gastouder.

Wij streven ernaar een inschrijving z.s.m. te laten verlopen maar indien gastouder de opvang vanaf het begin moet worden opgericht dan moet je rekening houden met 2 weken looptijd voor het aanvragen van een VOG en termijn van 10 weken voor het verkrijgen van het registratienummer in het LKRP.

De vraag of je recht hebt op KDV-toeslag en hoeveel hangt af van het aantal kinderen en je gezamenlijk inkomen. Je kunt hier een proef kinderopvangtoeslag berekening doen. https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/

Je kunt tot 3 maanden met terugwerkende kracht kinderopvangtoeslag krijgen. Heb jij of de gastouder nog geen inschrijving in het LKRP, houd er dan rekening mee dat over de periode voorafgaand aan de inschrijving je geen toeslag kunt ontvangen. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar de belastingdienst.

Het contract kan worden opgezegd. Rekening houdend met een opzegtermijn.

Voor de bureaukosten krijg je een aantal dingen terug:
  • Wij helpen jou in de zoektocht naar een geschikte gastouder
  • Je wordt begeleid bij de opvang in de mate waarin je dat zelf wenst
  • Je kunt ons altijd bellen met vragen en eventuele problemen
  • Wij inventariseren jaarlijks de opvang-omgeving
  • Wij bellen je jaarlijks voor een evaluatiegesprek
  • Wij doen jaarlijks een voortgangsgesprek met de gastouder en kind en ouder
  • Wij doen jaarlijks een RI op veiligheid en gezondheid bij de gastouderopvang
  • De administratieve verwerking van de opvang, zoals facturen, de jaaropgave en offertes.
  • Wij houden de veranderingen in wet- en regelgeving goed in de gaten, zodat de opvang aan de eisen vanuit de Wet Kinderopvang voldoet en je recht hebt en houdt op kinderopvangtoeslag

Een kindje kan gewoon naar de opvang bij ziekte, dit is ook een van de voordelen van gastouderopvang. Dit uiteraard mits er geen sprake is van hoge koorts, veelvuldig overgeven, diarree en het kindje verder een alerte en vrolijke indruk maakt. De gastouder zal samen met de ouder een inschatting maken.

Ja, wij verzorgen voor veel klanten familieopvang. Er gelden wel dezelfde eisen als voor alle gastouders, maar hier kunnen wij jullie van a tot z bij begeleiden. Je hebt dan recht op kinderopvangtoeslag en dit kan je veel geld schelen.

Als je een geschikte gastouder hebt gevonden zullen wij de overeenkomsten opmaken en ter beoordeling naar jou en de gastouder mailen. Vervolgens plannen we een afspraak bij de gastouder in de opvang voor het koppelingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden de overeenkomsten getekend en leggen we alle afspraken omtrent jullie kind(eren) vast.

Aan de hand van jouw wensen gaan wij op zoek naar de juiste gastouders. Soms reageren er meerdere gastouders dat zij beschikbaar zijn. Je kunt dan vrijblijvend kennis maken bij deze gastouders om zo de gastouder te kiezen die het beste bij jullie past.

Wij horen graag van u als iets niet naar wens verloopt. En wij raden u aan dit ook met uw gastouder te bespreken.  Mocht u er samen niet uitkomen kunnen wij samen met u zoeken naar een oplossing, bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met de gastouder.  Indien u er met de gastouder niet meer uitkomt en de opvang niet wilt voortzetten, kunnen wij voor u op zoek gaan naar een andere geschikte gastouder.

Na je aanmelding volgt er een kennismakingsgesprek met de gastouder of vraagouder. Tijdens het kennismakingsgesprek zet bemiddelingswerker in overleg met jou jouw (gastouder of vraagouder) wensen en verwachtingen met betrekking tot de opvang op papier. Ook is er dan een ruime gelegenheid om vragen te stellen.

Algemene vragen

Op onze contactpagina vind je alle manieren om contact met ons op te nemen.

Wij vinden dat natuurlijk vervelend om te horen maar mocht je onverhoopt een klacht hebben dan kun je deze direct sturen naar klachten@kids2bie.nl. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

Op onze website staat veel over ons beleid geschreven. De gehele beleidsplan is beschikbaar voor ouders of gastouder die geïnteresseerd zijn in aanmelding bij Kids2bie. Vermeld dit tijdens de aanmeldprocedure of neem hiervoor contact met ons op.