Voor gastouders

Een dankbaar beroep

Als gastouder vang je kinderen op bij jouw thuis of bij de ouder thuis. De ouders kunnen hierdoor werken of studeren en weten dat hun kind in goede handen is. Jij kunt gastouder zijn van een kindje wat je bekend is zoals je neefje of nichtje of je kleinkind. Je kunt ook gastouder zijn van kindjes die je nog niet kent. In beide geval is het fijn om gebruik te maken van een gastouderbureau.

Kleinschalig, flexibiliteit, voldoende aandacht en regelmaat. Dit zijn slechts enkele voordelen van gastouderschap. Bij gastouderopvang krijgt het kind de aandacht die het verdient en daar geven veel ouders de voorkeur aan.

Bij gastouderopvang krijgt het kind de aandacht die het verdient.

Marjo van Duren, gastouder sinds 2011

De zorg voor mijn eigen kinderen inspireerde mij om hier ook mijn beroep van te maken. Ik had al een pedagogische achtergrond en na wat omscholing ben ik begonnen als gastouder. Ik had mezelf geen groter plezier kunnen doen!

Bij gastouderschap vind de opvang plaats in kleine groep in huiselijke sfeer, er is hierdoor veel aandacht voor het kind en de manier van opvang en opvoeden. Veel ouders geven hier de voorkeur aan en zien de voordelen van gastouders in. Als gastouder ben je verantwoordelijk voor iemand zijn kinderen wat een erg mooi beroep kan zijn. Buiten liefde, aandacht en enthousiasme dien je aan bepaalde eisen te voldoen voordat je als gastouder aan de slag kan.