Voordelen gastouderopvang

Flexibel

Een race tegen de klok omdat je een late dienst of afspraak hebt en de opvang gaat bijna sluiten. Iedereen kent deze vervelende situatie wel. Het grootste voordeel van gastouderopvang is de flexibiliteit. Met een gastouder is het gemakkelijker om afspraken te maken betreffende wisselende uren of een aanpassing op je normale schema. Gastouders zijn vaak veel flexibeler als het gaat om uitloop, de kinderen ophalen van school of een keertje koken of de kindjes thuisbrengen.

Vertrouwd gezicht

Het grootste probleem momenteel in de kinderopvang is de wisseling van het vaste personeel. Jouw kindje krijgt daardoor vaak een ander gezicht te zien, iets wat met gastouderopvang niet het geval is. Het kind weet precies waar hij of zij aan toe is met één vertrouwd gezicht die er elke keer weer is. Met name voor jonge kindjes is dit een heel fijne en rustgevende wetenschap, iets wat jou als ouder dan ook weer rust geeft.

Opvang op maat

Jouw wensen bij de opvang staan voorop. Uiteraard heeft kids2bie bepaalde uitgangspunten die we hanteren voor onze gastouders maar de behoeften van jouw kind staan hierbij voorop. Het vaste ritme van je kindje kan binnen huiselijke sfeer doorgaan zoals ze dit thuis ook zijn gewend. Vaste eetmomenten, slaapmomenten en speelmomenten zijn ook tijdens de opvangdagen te hanteren.

Voordelig

Een ander groot voordeel is dat gastouderopvang vaak voordeliger is dan andere vormen van kinderopvang. Het grote verschil is namelijk dat je alleen betaalt voor de uren die je afneemt. Logisch misschien, maar bij andere vormen van kinderopvang nog niet zo vanzelfsprekend. In veel gevallen neem je minder uren af dan het kinderdagverblijf je berekent, hierdoor ben je met gastouderschap vaak tot 20% goedkoper uit.

Kleinschalig

Kinderopvang bij een gastouder gebeurt in groepjes van maximaal 6 kinderen. Kinderen krijgen hierdoor meer rust en minder prikkels. Ze zijn hierdoor meer ontspannen en komen uitgerust thuis. De gastouder heeft daarom meer aandacht voor jouw kind. De groepjes zijn wel groot genoeg om goed contact te ontwikkelen met andere kinderen van verschillende leeftijden wat goed is voor de sociale ontwikkeling en natuurlijk ook erg gezellig!

Officiële opvang

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang. Iedere gastouder is gediplomeerd en beschikt over een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen (EHBO) en een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). De gastouders van kids2bie voldoen aan de voorwaarden die nodig zijn om kinderopvangtoeslag aan te vragen via de belastingdienst. Deze toeslag krijg je maandelijks toegezegd om de kosten van kinderopvang te minimaliseren. Proefberekening Kinderopvangtoeslag