Wat doet kids2bie voor gastouders?

Voordelen

Misschien vraag je je af waarom je gebruik zou maken van een gastouderbureau.  Zonder het gastouderbureau kunnen vraagouders geen gebruik maken van een kinderopvang toeslag. Wat wij horen van onze gastouders en de reden dat zij kozen voor Kids2bie is uiteraard om de bemiddeling met de juiste vraagouder. Maar ook de begeleiding tijdens het gastouderschap is een voordeel wat veel gastouders de extra steun en support geeft die ze nodig hebben. Een ander groot voordeel is dat potentiële vraagouders weten dat jij aan alle belangrijke criteria voldoet om gastouder te mogen zijn als je bij Kids2bie bent aangesloten.

Wat kan Kids2bie voor mij als gastouder betekenen?

Kids2bie ondersteunt en begeleidt de gastouder ook bij en met de volgende punten:

  • Gastouders worden begeleid bij een basistraining en bijscholing zoals de cursus EHBO en ‘Vermoeden kindermishandeling’.
  • Gastouders worden geholpen bij de voorbereiding op de inspectie van de GGD op de opvanglocatie.
  • Er wordt minimaal eenmaal per jaar een risico-inventarisatie gedaan bij de gastouder. De risico-inventarisatie geeft inzicht in de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in de opvangsituatie en eventueel te ondernemen acties.
  • Kids2bie komt minimaal tweemaal per jaar op huisbezoek.
  • De bemiddelingsmedewerker controleert de kwaliteit van de opvang en geeft de gastouder adviezen. Zij kijkt naar de competenties van de gastouder, het aantal kinderen dat gelijktijdig wordt opgevangen en naar de opvangruimte en adviseert waar nodig is.
  • Het gastouderbureau is dagelijks bereikbaar voor algemene vragen over de opvang. Je hebt dus altijd ondersteuning dichtbij.
  • De gastouder heeft toegang tot een online portaal. Hierin kan zij maandelijks de opvanguren registreren voor accordering door de ouders. Je hoeft dus geen apart registratie programma aan te schaffen.

Wil je meer weten over Kids2bie of over de inschrijving? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Heb je een klacht dan kun je deze direct mailen naar klachten@kids2bie.nl