Gastouderopvang

Kinderopvang

Als je als ouder gaat studeren of werken dan wil je natuurlijk dat je kindje goed en warm wordt opgevangen. Uiteraard kun je kiezen voor een kinderdagverblijf maar juist als je op zoek bent naar een kleinschalige rustige omgeving dan is gastouderopvang misschien wel een passende oplossing voor jou en je kindje.

Gastouderopvang?

Gastouderschap is een vorm van kinderopvang die plaatsvindt in een huiselijke sfeer. Een gastouder vangt je kind op in zijn of haar woning of eventueel bij jou thuis. De groepen zijn kleiner dan op een kinderdagverblijf en jouw kindje ziet altijd hetzelfde gezicht.

Voordelen kinderopvang

Er zitten veel voordelen aan gastouderopvang ten opzichte van andere soorten kinderopvang. Allereerst het huiselijke karakter waarin de kinderen worden opgevangen waarin optimaal aandacht kan worden gegeven aan iedereen. Gastouderopvang wordt daarbij gekenmerkt door flexibiliteit en de naadloze aansluiting op het dagritme en de opvoeding van het kind.

Waarom een gastouderbureau

Via een gastouderbureau kun je de ideale match vinden tussen jouzelf en de gastouder. Gastouders worden door een gastouderbureau nauwkeurig geselecteerd. Hierdoor weet je altijd dat jouw kind in een veilige en fijne omgeving terecht komt.